Als ondernemer je pensioen goed regelen

Als ondernemer je pensioen goed regelen

Als ondernemer komen er veel dingen op je af. Je bent immers voor je hele onderneming verantwoordelijk en voor zoiets moet je wel in de watten zijn gelegd. Niet iedereen zal het vol kunnen houden, het is veelal risicoanalyse. Ikzelf vind het geweldig en heb het gevoel dat ik flink aan het groeien ben. Maar alsnog, het is iets dat ik leuk vind. Je moet zeker niet bang zijn voor een werkweek van 70 uur; die haal je namelijk makkelijk. Maar ach, wanneer je het werk leuk vindt en echt je eigen ding mag: wat maakt het dan uit?

Algemene voorwaarden laten opstellen

Zo ben ik nu goed onderweg met mijn onderneming. Ik heb nog niet alles geregeld, maar de meeste zaken staan. Alle randvoorwaarden zijn belangrijk, maar je moet natuurlijk wel rendement blijven maken; er moet immers geld in het laatje komen. Daar ben ik mij ook goed van bewust, maar de randzaken blijven belangrijk. Zoals het opstellen van algemene voorwaarden. Hier moet niet te simpel over gedacht worden, het is namelijk ontzettend belangrijk. Het is ook niet verstandig om die algemene voorwaarden van het internet te halen. Dat zijn meestal standaardvoorbeelden, waar je eigenlijk niet veel aan hebt. Daarom is het beter om ze vakkundig door een jurist op maat te laten stellen. Dat heb ik ook gedaan.

Vertrouwd beleggen met je pensioen

Daarnaast is er natuurlijk nog een belangrijke andere randzaak. Misschien wel de voornaamste: mijn pensioen. Ik wil natuurlijk niet mijn hele leven werken. Op een dag vind ik het genoeg. Daarom heb ik mij laten adviseren door ZPP Pensioen. Een vertrouwde beleggingsorganisatie die zorgvuldig met mijn pensioen omgaat. Dat is een fijn gevoel, want zoals ik al zei: ik wil niet mijn hele leven werken. Het zijn onder anderen dat soort dingen die je goed geregeld wilt hebben. En dat is voor mijn gevoel nu ook goed gebeurd.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *