Dakraam plaatsen.

Het plaatsen van een dakraam, een klusje dat op het eerste gezicht misschien simpel lijkt, maar dit is een klusje dat niet zomaar geklaard is. Daarentegen is een dakraam iets wat voor in het huis steeds populairder lijkt te worden, heel gek is dit niet, want er zijn diverse goede redenen om een dakraam te plaatsen in het huis voor zover de mogelijkheden dat toelaten.
Een goed dakraam zorgt in de eerste plaats voor meer licht, dit is niet alleen erg goed voor de sfeer in huis, maar ook nog eens gezond! Het is namelijk bewezen dat mensen die in het alledaagse leven, op werk, thuis of waar dan ook, dagelijks meer blootgesteld zijn aan licht van buitenaf vrolijker zijn en gezonder. Natuurlijk licht is namelijk gezond!

 

Natuurlijke lichtinval dankzij Dakramen

Naast dat een dakraam de natuurlijke lichtinval bevordert, bevordert dit ook, vrij logisch, de ventilatie van het huis. Wanneer het warm is kun je het raam open zetten voor meer frisse lucht en bijvoorbeeld tegen benauwdheid. Betere ventilatie is voor de mens namelijk ook een stuk gezonder. Naast dat frisse lucht altijd goed is zit je er ook een stuk beter door in je vel.
Maar dan hebben wij het nog niet gehad over een van de meest belangrijke dan wel niet de belangrijkste factor bij deze overweging, de prijs. Natuurlijk hangt de prijs af van persoonlijke factoren die van kracht zijn, maar wel zijn er algemene tarieven, hier komen wij later op terug. Allereerst het volgende, het plaatsen van een dakraam, dat doen wij voor je op een uitermate professionele wijze naar uw wensen. Alleen zijn er een aantal factoren waar u zelf al over kunt nadenken voordat je onze diensten inschakelt.

Keuze van het juiste dakraam

Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk om te het juiste dakraam te kiezen, welk dakraam past bij u, welke grootte wenst u te hebben, welke materialen, hout of kunststof en welke prijs wil ik maximaal betalen? Een kleine tip, houdt er rekening mee dat de grootte van het raam ongeveer net zo veel bedraagt als 10 procent van het vloeroppervlak van de kamer waar deze geplaatst gaat worden, alleen zo komt er voldoende licht naar binnen. Vervolgens moet horizontaal bepaald worden waar het dakraam dan moet komen. De positie die gekozen wordt heeft namelijk invloed op het uitzicht en de hoeveelheid licht, Zorg ervoor dat er zowel vanuit een zittende als een staande positie uitgekeken kan worden, je moet denken aan een afstand van ongeveer 90 centimeter van de vloer. Ook is het handig een positie te kiezen die zich zo dicht mogelijk begeeft bij een warmtebron, dit voorkomt condensatie op de ruit.

Kosten dakraam plaatsen

En dan nu het antwoord op de prangende vraag, wat gaat het mij nou kosten? Te beginnen bij het dakraam zelf. Zoals eerder benoemd hangt dit af van een aantal persoonlijke factoren, bijvoorbeeld welke afmetingen je wenst te hebben en welk materiaal. Hier een aantal maten op een rijtje.

  • Een dakraam van 55x78CM kost van hout gemiddeld €530 en een van kunststof €550.
  • Een dakraam van 78x98CM kost van hout gemiddeld €650 en een van kunststof €700.
  • Een dakraam van 114x118CM kost van hout gemiddeld €800 en een van kunststof €900.
  • Een dakraam van 134x140CM kost van hout gemiddeld €1000 en een van kunststof €1200.

Extra montagekosten kunnen worden verwacht tussen de €100 en €150. Denk hierbij aan dingen als aftimmeren, het afval laten afvoeren etc. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *