De beste foto’s voor auto’s maak je zo

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto gebruiken massaal het internet. Op internet zijn veel op autoverkoop gespecialiseerde websites beschikbaar. Het aanbod is enorm. Hoe kun je er nu voor zorgen dat juist de aanbiedingen van jouw bedrijf eruit springen? Het belangrijkste om potentiële kopers geïnteresseerd te krijgen, is dat je goede foto’s van de auto’s maakt. Hoe doe je dat het beste? Hieronder vind je een aantal aandachtspunten om je eigen auto fotostudio op maat te creëren.

 

Voldoende resolutie

Vaak denken we dat we met een zo hoog mogelijke resolutie altijd goede foto’s kunnen maken. Natuurlijk is het van belang dat de resolutie hoog genoeg is om een goed beeld van de auto te krijgen. Tegenwoordig is resolutie geen enkel probleem meer. Een doorsnee smartphone of compact camera heeft al snel een resolutie van tien megapixels. Dit is ruim voldoende. Het is zelfs zo dat de foto’s tijdens het uploaden naar de website zelfs gecomprimeerd worden. Je hoeft dus niet koste wat het kost voor de hoogste resolutie te kiezen.

 

De juiste belichting

Om goede foto’s voor de verkoop van de auto te maken, is de juiste belichting essentieel. Met de juiste belichting zorg je ervoor dat een geïnteresseerde een zo reëel mogelijk beeld van de auto krijgt. Het is niet aan te raden om alleen te vertrouwen op de flitser van de camera die je gebruikt. Zeker als je een smartphone gebruikt, zorgt de flitser niet voor een goede belichting van de hele auto. Het is beter om de auto onder een goede lichtbron op te stellen. Als je daarnaast gebruik maakt van een draaiplateau, dan kun je elke zijde van de auto onder identieke lichtomstandigheden fotograferen.

 

Aandacht voor details

Het is ook belangrijk om extra aandacht te geven aan de in het oog springende details van de auto. Heeft de auto bijvoorbeeld mooie lichtmetalen velgen, zorg dan voor een foto van iedere velg. Hetzelfde geldt voor een elektrisch in te klappen trekhaak. Als het een sportwagen met extra veel PK’s betreft, dan willen eventuele kopers ook graag een foto van de motor zien. Je moet er natuurlijk wel even voor zorgen dat de motor er spic en span uitziet voordat je er een foto van maakt.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *