De hybride warmtepomp met zonnepanelen

 

Heb jij je al verdiept in de hybride warmtepomp oplossingen? Sinds 2018 is het duidelijk geworden dat we met z’n allen van het gas af moeten. Vanaf 2021 is de verwachting dat de gaskraan langzaam wordt dichtgedraaid in Nederland. De CV ketel zal op termijn moeten worden vervangen voor bijvoorbeeld een Warmtepomp. Dit is een dure investering. Gelukkig heb je in deze transitiefase de mogelijkheid voor het aanschaffen van een hybride warmtepomp. Dit is een combinatie van goedkope warmtepomp met CV ketel.

 

Een hybride systeem

Wanneer we spreken over een warmtepomp hebben veel mensen het idee dat dit een systeem is waarbij er in de grond moet worden geboord. Dit klopt ook, echter is dat slechts 1 van de verschillende warmtebronnen. Je kunt ook kiezen voor lucht of water in plaats van grondboring. Al deze full-electric oplossing zijn duur. Je kunt wel volledig van het gas af. Met een hybride systeem ben je veel goedkoper uit en kun je ook tot 85% minder gas gaan verbruiken. Een goede tussenoplossing dus, zeker als het combineert met zonnepanelen. Een warmtepomp verbruikt namelijk veel elektriciteit.

 

Voordeel zonnepanelen
De energiebehoefte wordt elk jaar hoger, waardoor de prijzen gaan stijgen. De oplossing? Zonnepanelen! De energie van de zon is gratis, er is voldoende van en het is schoon en milieuvriendelijk. De aanschaf van zonnepanelen is een eenmalige kostenpost; zodra het systeem draait, gaat het zichzelf automatisch terug verdienen. Wilt u besparen op uw energierekening? Dan bieden zonnepanelen u vele voordelen. Je kunt ze combineren met alle soorten warmtepompen.

 

BTW-heffing zonnepanelen en ISDE
Wilt u als particulieren zonnepanelen aanschaffen? Dan kan dat nu zonder zonder BTW te betalen! Zo verkort u uw terugverdientijd en verhoogt u uw rendement.  Alle consumenten die nu zonnepanelen laten installeren kunnen de BTW terugvorderen bij de belastingdienst. Voor warmtepomp is er een landelijk ISDE subsidie beschikbaar. Deze kun je aanvragen bij de overheid. De bedragen variëren tussen de €1000 en €7000.

 

Zelf een warmtepomp installateur zoeken?

Wil jij graag een hybride systeem laten plaatsen bij jou in huis? Weet je al precies welke warmtepomp je wilt aanschaffen? Neem dan contact op met een van de lokale aanbieders van deze pompen. Je kunt navraag doen bij een CV ketel installateur, of specifiek zoeken naar bedrijven die uitsluitend warmtepompen plaatsen. Onze ervaring is dat je het beste verschillende offertes kunt opvragen om zo goed in staat te zijn prijzen te vergelijken.

 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *