De juiste werknemer in huis halen met deze tips

Het werven van medewerkers is altijd een uitdagende taak, hoe groot het bedrijf ook is. Bij het werven van nieuwe medewerkers krijg je namelijk te maken met mensen met verschillende achtergronden en met verschillende persoonlijkheden. Het kan zijn dat iemand gekwalificeerd is voor de baan, maar geen goede instelling heeft. Aan de andere kant kan het ook zijn dat iemand een goede instelling heeft, maar niet echt geschikt is voor de baan. Daarom voeren bedrijfseigenaren of HR medewerkers gewoonlijk een reeks tests uit op potentiƫle werknemers nadat ze bij elk van hen een employment screening hebben uitgevoerd. Als je je in een dergelijke positie bevindt waarin je personeel moet werven, dan kunnen de volgende drie tips je wellicht helpen bij het kiezen van de juiste werknemer voor je bedrijf.

Doe een employment screening

Ten eerste moet je een employment screening of antecedentenonderzoek moet doen. Er zijn veel mensen die op hun cv liegen om een baan te krijgen. Dit kan later problemen veroorzaken waarbij je ze misschien moet ontslaan omdat ze hun werk niet goed doen of ze van je stelen.

Zorg ervoor dat ze gekwalificeerd zijn

De tweede tip is om ervoor te zorgen dat ze gekwalificeerd zijn. Alleen omdat ze bij een ander bedrijf hebben gewerkt, wil nog niet zeggen dat ze bij het jouwe kunnen werken. Je kunt dit waarborgen door een reeks tests uit te voeren op de toekomstige werknemers. De tests kunnen een persoonlijkheidstest, een algemene kennistest, een intelligentietest en een speciale test omvatten die verband houdt met het werk dat ze zullen doen als ze worden geaccepteerd.

Zorg ervoor dat ze een goede instelling hebben

De derde tip is om ervoor te zorgen dat ze een goede houding hebben. In de wereld van werk zijn capaciteiten en vaardigheden niet alles. Als je iemand inhuurt en er later achter komt dat ze geen goede instelling hebben, kan dat veel problemen veroorzaken en op de lange termijn zelfs geld kosten. Mensen met een slechte houding hebben de neiging om de commandostructuur te verstoren, wat niet alleen hun collega’s zal treffen, maar ook hun superieuren en ondergeschikten. Daarnaast zullen hun geweldige prestaties op het werk ook worden overschaduwd door hun slechte houding.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *