De salarisadministratie, zelf doen of uitbesteden?

Zodra je mensen in dienst neemt moet je een loonadministratie gaan bijhouden. De werknemers hebben natuurlijk loonstrookjes en een jaaropgaaf nodig. Daarnaast moet je deze gegevens aan de belastingdienst kunnen verstrekken. Bij de salarisadministratie komt vaak een hoop kijken en daarom besluiten veel bedrijven om dit niet zelf te doen, maar uit te besteden.

Is uitbesteden voor mij interessant?

Heb je weinig tijd of ben je gewoon niet zo goed in het bijhouden van de salarisadministratie? Dan is het ook mogelijk om deze maandelijks terugkerende taak uit te besteden, bijvoorbeeld bij salarisadministratie Groningen. Het uitbesteden van de salarisadministratie is vooral interessant wanneer je een bedrijf hebt vanaf 10 medewerkers. Heb je een kleiner bedrijf? Dan is dit vaak relatief duur. Bij bedrijven met 50 of meer medewerkers is er vaak iemand in dienst die de salarisadministratie doet.

Wat zijn de kosten van het uitbesteden?

Het is ook mogelijk om de loonadministratie gedeeltelijk uit te besteden. Zo kan jij zelf de dingen blijven doen waar je de tijd en kennis voor hebt, en doet een externe partij de rest. De kosten van het uitbesteden is afhankelijk van wat je precies zelf doet en wat de externe partij doet. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van het aantal medewerkers dat je in dienst hebt. Kantoren werken soms met een staffel waardoor het tarief per medewerker omlaag gaat naarmate je meer medewerkers in dienst neemt.

Extra zekerheid: ontvang geen boete’s

Wanneer je zelf de salarisadministratie doet en je maakt een fout, dan betaal je de eventuele boete zelf. Werk je samen met een administratiekantoor, dan is de boete voor de externe partij. Ben je bang om fouten te maken en een boete te ontvangen? Dan is het raadzaam om een administratiekantoor in te huren voor de loonadministratie. Kijk voor meer informatie op de website van loonadministratie Groningen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *