De weg van een zzp’er die al vroeg begint

Het werken als zzp’er is voor mij gemaakt. Vanaf jonge leeftijd, toen ik van mijn ouders een bijbaantje moest zoeken, begon ik zelf geld te verdienen. Ik wilde niet – zoals het standaard is – in de plaatselijke supermarkt gaan werken. Geld verdienen zou mij alleen wel lukken, dus daar koos ik ook voor. Ik had een beetje spaargeld en besloot daar een camera en de opslagschijfje van te kopen. Zo kon ik opnames maken, die ik via gratis software bewerkte. Zo begon het.

Als puber al een zzp’er

Mijn kunsten als cameraman werden snel opgemerkt en meerdere bedrijven begonnen mij in te huren. Het was een lucratieve manier van geld verdienen; zeker als puber. Maar naarmate ik bezig was, hoe meer ik tot de conclusie kwam, dat ik meer moest investeren. Als zzp’er moet je natuurlijk in je eigen apparatuur investeren. Dat ging ik ook doen. Het eerste wat ik mij nieuw aanschafte, was een goede laptop. Die snel werkte, zodat ik mijn video’s op een juiste manier kon bewerken. De laptop kopen was de eerste investering.

Plannen maken voor mijn pensioen

Ik werd ouder en ik begon me steeds meer te ontwikkelen als zzp’er. Ik studeerde af in de media. En kon mijn bedrijf uitbreiden. Maar dit keer was het niet alleen maar een bijbaantje – naast mijn studie, dit keer werd ik voltijd zzp’er; een volledige baan. Dat betekende opnieuw investeren en plannen maken voor de toekomst. Eén van die plannen was mijn pensioen.

Ik moest natuurlijk als zzp’er zelfstandig mijn pensioen opbouwen. Ik on er voor kiezen om simpelweg geld aan de kant te leggen, daar in door te sparen en er vervolgens niet aankomen. Of beter gezegd: er niets mee doen. Maar dat leek me niet zo’n goed plan. Het is jammer om geld weg te zetten en vervolgens niets mee te doen. Daar koos ik ervoor om met mijn pensioengeld te gaan beleggen en me daar in voor te laten lichten. Zo wist ik op de juiste manier hoe ik mijn pensioen goed kon opbouwen.

Het is heerlijk om als zzp’er te kunnen werken en ik ben ook blij dat ik vroeger de keuze heb gemaakt om dat te doen. Ik had echt niet in een supermarkt willen werken. Ik kies er liever voor om zelf te ondernemen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *