Een verzekering voor jouw auto; wat moet dat ongeveer kosten?

Ben je de trotse eigenaar van een auto? Dan krijg je in ons land met de nodige verplichtingen te maken. Zo ben je verplicht om wegenbelasting te betalen én ben je ook verplicht om een verzekering auto af te sluiten. Je moet jouw auto met minimaal een WA autoverzekering verzekeren, voordat je van het openbare wegennet gebruik mag maken.

 

Maar, wat kost een gemiddelde autoverzekering nou? En hoe kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk voor de autoverzekering moet betalen? Er zijn meerdere mogelijkheden om de kosten voor de autoverzekering zo laag mogelijk te houden!

 

Prijs is van meerdere factoren afhankelijk

Allereerst is het een feit dat de premie van een autoverzekering van meerdere factoren afhankelijk is. Dit heeft niet alleen betrekking op de verzekering zelf, maar ook op de auto. Als je een nieuwe auto hebt, betaal je standaard meer voor de verzekeringspremie dan als je een oudere auto zou hebben. Ook wordt hierbij naar de waarde van de auto gekeken, logischerwijs.

 

Tevens speelt de dekking een belangrijke rol. Je kunt voor louter de verplichte WA verzekering kiezen, maar je kunt de dekking ook nog uitbreiden. In dat geval heb je de keus tussen WA beperkt casco en WA volledig casco. Zoals je wellicht al verwacht had, is de WA volledig casco verzekering de meest uitgebreide én duurste variant.

 

Ook is het mogelijk om de verzekering naar wens aan te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld een inzittendenverzekering toevoegen. Des te meer aanvullende verzekeringen je toevoegt, des te hoger de premie gaat worden.

 

De gemiddelde kosten

Is het mogelijk om de gemiddelde kosten te vermelden? Nee, dat is niet mogelijk. De totstandkoming van een verzekeringspremie voor een auto is namelijk van ongekend veel factoren afhankelijk. In bepaalde situaties betaal je slechts enkele tientjes per maand, terwijl je in andere situaties meer dan 200 euro per maand moet betalen. 


Wil je de kosten zo laag mogelijk houden en kiezen voor een speciale autoverzekering? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld een Seat verzekering, indien je een Seat hebt. Ook voor andere merken vind je overigens dergelijke speciale merk-verzekeringen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *