Goed gereedschap, je kunt het maar beter in huis hebben

Gereedschap behoort voor velen van ons tot één van de meest vanzelfsprekende dingen die er zijn. Gereedschappen als een hamer, schroevendraaier en een waterpomptang heeft dan ook eigenlijk iedereen wel in huis. Deze vanzelfsprekendheid zorgt er ook wel eens voor dat we goed gereedschap niet op de juiste waarde schatten. En laten we daar nu wel een beetje voor oppassen, want stel je eens voor dat je een spijkertje in de muur moet slaan en je hebt geen hamer tot je beschikking. Of vervang even die batterijtjes die verborgen zitten achter dat klepje dat je alleen kunt openen door het opendraaien van vier schroefjes. Hoe ga je dat doen zonder schroevendraaier? Vaak is het zo dat je iets pas leert waarderen als je het niet (meer) hebt. Voorkom deze waardering achteraf en geef goed gereedschap direct de credits die het verdient.

 

gereedschap

 

Soorten gereedschap

Gereedschap is er in veel verschillende varianten, soorten, maten en merken. Ga je gereedschap kopen, dan kom je hier snel genoeg achter. Vandaag de dag is er een groot aanbod aan mechanisch gereedschap op de markt. Gemak dient de mens immers en in veel gevallen is werken met juist dit mechanisch gereedschap een goede en efficiënte keus. Dit is echter zeker niet altijd het geval. De mechanisch aangedreven tools kunnen immers ook wel eens teveel van het goede zijn. Zo kan een elektrische schroevendraaier soms net even iets te krachtig zijn en draai je de schroefkoppen ermee kapot. Daarom is het goed om ook gereedschap in huis te hebben dat nog gewoon door menskracht bediend moet worden. Een zaag, de eerder genoemde hamer, een nijptang, maar zeker ook een gereedschapsset als bijvoorbeeld een serie Engelse sleutels. Het voordeel van zo’n gereedschapset is dat je eigenlijk altijd wel de juiste sleutel of tang bij de hand hebt en je zo dus niet misgrijpt.

 

Wees zuinig op je spullen

Maar al te vaak gaan we wat minder zorgvuldig om met onze gereedschappen. We leggen het bijvoorbeeld vochtig of nat weg of we ruimen het niet netjes op, waardoor we onderdelen of een schroevendraaier uit een schroevendraaier set zomaar ineens kwijt zijn. Dit is echt jammer en überhaupt niet nodig. Even een droge doek langs het zaagblad halen voorkomt roesten en hierdoor gaat deze tool langer mee en blijven de tanden ook langer scherp.
Als het gaat om het opruimen van al je spullen, dan heb je verschillende opties. Allereerst is daar natuurlijk de bekende gereedschapskist. In elke schuur staat wel een gereedschapskist en hierin berg je zowel de tools zelf als de accessoires handig en overzichtelijk op. Een andere optie die je hebt is de gereedschapskoffer. Uiteraard heeft deze gereedschapskoffer raakvlakken met de gereedschapskist. Een gereedschapskoffer is een wat meer compacte opbergmogelijkheid en neem je ook gemakkelijker mee. Ga je gereedschap kopen, maak dan gebruik van één van beide opties.

 

Gereedschap kopen doe je online

Als je alles online koopt, waarom zou je dit dan niet doen als het gaat om gereedschappen? Natuurlijk kun je hiervoor naar de bekende bouwmarkten gaan. Deze hebben als groot nadeel dat het hier, zeker in de weekeinden, erg druk is en je lang staat te wachten. Niet alleen bij de kassa, maar ook als je iets niet kunt vinden. Daarnaast moet er ook maar net een bouwmarkt bij jou in de buurt zijn. Koop je jouw spullen online, dan heb je van dit alles geen last. Je houdt tijd over voor leuke dingen, zoals bijvoorbeeld lekker klussen. Verder betaal je online vaak minder, terwijl de keus ook nog eens veel groter is. Als je dan ook nog eens weet dat je jouw bestelling vaak de volgende dag al in huis hebt, dan is de keus toch eigenlijk al gemaakt? Waar je ook voor kiest, we eindigen dit artikel zoals we deze begonnen zijn door te zeggen: “Goed gereedschap, je kunt het maar beter in huis hebben”!

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *