Hoe bevestig je zwenkwielen?

Zwenkwielen hebben ontzettend veel verschillende toepassingen. Deze kunnen terugkomen in de woning, maar ook op de werkvloer. Het monteren van deze wielen is vrij eenvoudig, maar je moet net weten weten hoe het precies moet. Grofweg zijn er drie verschillende methodes waarop je zwenkwielen kunt bevestigen. In dit artikel lees je over deze drie methodes en kun je zelf kiezen welke methode het beste werkt voor jouw zwenkwielen.

Methode 1: De grondplaat

Dit is de meest gebruikte methode. Je kunt gebruik maken van een grondplaat en deze altijd eerst vastschroeven aan het gewenste object voor de zwenkwielen. Dit is een vierkante grondplaat die je allereerst vastschroeft. Vervolgens kun je eenvoudig de zwenkwielen monteren aan deze grondplaat. Wanneer je deze methode een beetje onder de knie hebt, kun je in het vervolg in één moeite alle zwenkwielen bevestigen. Je kunt RVS wielen van WielenOutlet altijd monteren door gebruik te maken van een grondplaat waaraan je deze wielen bevestigt.

Methode 2: Boutgat

Wanneer je zwenkwielen hebt met een boutgat, kun je hiervan gebruik maken tijdens het bevestigen. Dit boutgat wordt gebruikt voor de bevestiging en dient voorzien te worden van een zeer stevige schroef. Omdat dit soort wielen maar één bevestigingspunt heeft, is het belangrijk om de wielen strak te bevestigen. Zo voorkom je dat de wielen los raken van het object.

Methode 3: Stift

Het kan zijn dat jouw zwenkwielen worden bezorgd met een inbouw plug voor bevestiging. Deze plug moet in een gat voor het boren worden geplaatst. Daarna kun je de bijgeleverde stift vervolgens in de plug plaatsen voor een strak en solide resultaat. Deze stift moet metrisch draad worden geleverd.

Wil jij jouw nieuwe RVS wielen van WielenOutlet bevestigen in je woning, maar heb je dit nog nooit eerder gedaan? Maak dan gebruik van één van de bovenstaande methodes. Wellicht is de meest gebruikelijke en eenvoudige optie om de wielen te bevestigen met een grondplaat. Deze methode is eenvoudig en spreekt voor zich. Alleen bij kleinere wielen is wellicht een bevestiging met grondplaat niet mogelijk. Dan is het een betere optie om te kiezen voor een bevestiging met een boutgat of stift. Deze twee methodes vergen net wat meer kennis en expertise, maar na een paar keer oefenen, moet dit goed te doen zijn.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *