Hoe stel je je printer goed in?

Het maakt niet uit of je een nieuwe printer hebt, of een refurbished printer, het goed instellen van een printer is altijd van groot belang. Printer lijken wellicht complexe apparaten, maar dat valt eigenlijk best mee. Wanneer je de printer goed instelt, hoef je nooit meer documenten opnieuw te printen en geniet je altijd in één keer van een goede druk. In dit artikel lees je hoe je een printer goed instelt.

Opstartprogramma

Je hoeft geen ICT’er of technicus te zijn om een printer aan de praat te krijgen of goed in te stellen. Dit doet de printer namelijk al voor je. Wanneer je een nieuwe of refurbished printer voor het eerst gebruikt, krijg je een handig opstartprogramma. Middels dit opstartprogramma wordt gevraagd naar jouw voorkeuren en kun je de printer gelijk instellen. Wanneer je dit doet volgens het programma, is jouw printer gelijk klaar voor gebruik en goed ingesteld.

Printer uitlijnen

Merk je dat jouw documenten niet juist worden geprint en dat de afstanden niet lijken te kloppen? Dit is geen reden voor paniek en ook geen reden om jouw printer weg te doen. Dit betekent slechts dat de printer niet goed is uitgelijnd. Dit kun je zelf opnieuw instellen. Veelal is dit mogelijk door naar het instellingenmenu te gaan en hier te zoeken naar de optie om te uitlijnen. Je hoeft dit menu maar te laten draaien en de printer probeert zichzelf te verbeteren en zichzelf beter uit te lijnen. Je zult een paar proef papiertjes uit de printer krijgen. Is de bedrukking hierop wel goed? Dan kun je dit aangeven en past de printer zich hierop aan.

Handmatig of automatisch

Je kunt jouw printer automatisch instellen. Hier kun je aangeven dat je standaard gekleurd en dubbelzijdig op A4 wilt printen. Dit is ideaal wanneer je vaak dezelfde instellingen nodig hebt. Moet je vaak op verschillende formaten printen of heb je specifieke eisen qua kleur en printgrootte? Kies er dan voor op bij iedere printbeurt de printer handmatig in te stellen naar jouw specifieke behoeften.

 

Een printer is eenvoudig om in te stellen. Kies ervoor om de basis goed in te stellen en vervolgens kun je altijd handmatig gebruik maken van de extra functies. Wanneer je een printer goed hebt ingesteld, geniet je in het vervolg altijd van goede prints en tijdige meldingen bij een lege cartridge of storing.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *