Hoeveel kost een gietvloer eigenlijk?

Hoeveel kost een gietvloer eigenlijk?

Er zijn allerlei soorten giervloeren en meerdere wijzen waarop deze geplaatst kunnen worden. Maar wat is de gietvloer prijs eigenlijk en waar mag je per vierkante meter gemiddeld op rekenen?

De oppervlakte en de invloed hiervan op de prijs

De gietvloer prijs hangt vooral af van het soort vloer, maar ook de grootte van het oppervlak en de hoeveelheid lagen. Iedere laag moet genoeg drogen waardoor het gieten in zijn totaliteit al meerdere dagen in beslag zal nemen. Hoe meer lagen u laat leggen, hoe hoger de arbeidskosten zullen zijn. In principe geldt de regel: des te groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter is. Als u dus een grote ruimte heeft, bent u ook voordeliger uit.

Voorbeeld van de prijs

Voor de duidelijkheid even een voorbeeld. U kiest voor een polyurethaan gietvloer voor een oppervlakte van 50 vierkante meter. De kosten hiervoor zijn gemiddeld 90 euro per vierkante meter. Als u dezelfde gietvloer op een oppervlakte van 100 vierkante meter laat leggen, dan kost u dat gemiddeld zo’n 80 euro per vierkante meter.
Maar houd vooral ook rekening met het aantal lagen dat u wilt laten leggen, want het aantal manuren wat hiervoor gerekend zal worden verschilt bij verschillende bedrijven in prijs en hoe meer lagen u laat leggen, hoe langer het zal duren. Ook daar is de gietvloer prijs afhankelijk van. Zorg dus voor meerdere offertes en kies uit de beste prijs en de beste voorwaarden.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *