Klassieke sauna of infrarood sauna?

Wat is beter: de klassieke sauna of de infrarood sauna?

De klassieke Finse sauna, die al eeuwenlang in Finland het meest populair is, behoort tot de standaarduitrusting van een spa of een thermaal bad. Maar minder bekend is de infrarood sauna. Hoewel infraroodstralen al tientallen jaren worden gebruikt voor medische en therapeutische doeleinden, heeft de infrarood sauna de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gespeeld in de wellness sector. Maar wat er precies schuilgaat achter de infrarood sauna en waarin het verschilt met de klassieke sauna wordt in dit artikel uitgelegd.

 

De klassieke sauna in vergelijking met de infrarood sauna

Eigenlijk kunnen de twee soorten sauna’s slechts in beperkte mate met elkaar worden vergeleken, omdat er op het eerste gezicht meer overeenkomsten zijn. Een van de overeenkomsten is dat beide met warmte werken, waardoor de sauna-liefhebber zo gaat zweten. Dit heeft een positief effect op de gezondheid en welzijn. Een andere overeenkomst is de uitstraling, omdat de klassieke sauna er behoorlijk op lijkt, zelfs terwijl infrarood saunacabines meestal een beetje kleiner en compacter zijn. De twee sauna types hebben verder niet veel gemeen, omdat zowel de functies en de temperaturen van de beide soorten totaal verschillend zijn.

 

Het verschil

In de infrarood sauna vormen de stralen die de infraroodstraling afgeven de kern. De infraroodstraling is gemaakt naar de natuurlijke warmte van de zon en verwarmt onmiddellijk. De infrarood sauna verwarmt het lichaam door het lichaam binnen te dringen en het uiteindelijk van binnenuit te verwarmen. Aan de ene kant bevordert deze diepwerkende warmte de zweetproductie en aan de andere kant de bloedsomloop. Als gevolg hiervan kan spanning worden afgegeven, circulatie en metabolisme worden gestimuleerd en kan het lichaam afvalstoffen afvoeren. De hittebehandeling ondersteunt ook het genezingsproces voor ontstekingen, verwondingen en littekens. In tegenstelling tot de klassieke sauna waarbij de saunakachel verantwoordelijk is voor de warmte. De saunakachel verwarmt de kamerlucht en de warmte wordt vervolgens via de kamerlucht naar het lichaamsoppervlak overgedragen. Het lichaam reageert door te zweten.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *