Lasmanipulatoren

Lassen is lastig werk en kan verkeerd gaan bij de verkeerde laspositie of de duur van het lassen. Snel lassen geeft een kwetsbare lasverbinding en als je de tijd neemt krijg je een lasverbinding van hoge kwaliteit. Een lasmanipulator kan helpen bij het verbeteren van de lasverbinding bij een slechte laspositie.

Lasmanipulators zijn elektronische apparaten die zorgen voor de beste lasverbinding door het roteren van het voorwerp, dit zorgt er voor dat de lasser zelf geen rare houding aan hoeft te nemen waardoor de lasverbinding verslechterd.

637_1_g

Als de lasverbinding van lage kwaliteit is kan het zijn dat het voorwerp gevaarlijk in gebruik is en afgekeurd wordt. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld een uitlaat die niet goed gelast is, veel geluid maakt en niet optimaal werkt.

Er zijn verschillende lasmanipulatoren van kleine tot grote. Kleine manipulatoren worden gebruikt voor lasverbindingen op bijvoorbeeld buizen of kleine frames. Grote manipulatoren kunnen gebruikt worden voor grotere constructies of bijvoorbeeld de uitlaatschoorstenen van fabrieken en elektriciteitscentrales.

De prijs van deze apparaten verschillen ook. Voor de prijs van €800 kunt u al een lasmanipulator hebben van een kleinere grootte of met minder vermogen. Hoe hoger de prijzen, hoe meer vermogen de lasmanipulator krijgen. Maar dit betekend niet altijd dat u voor het duurste product moet gaan.

Dit geld ook voor andere machines zoals de goede straalcabines die zo €1000 kunnen verschillen per bedrijf.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *