Overal in huis internet met een wifi versterker

We kunnen gerust stellen dat we vandaag de dag niet meer zonder internet kunnen. Sterker nog, een leven zonder internet is nauwelijks nog voor te stellen. We kopen namelijk niet alleen veel online, we regelen ook al onze zaken online. Bankzaken, belastingaangifte, verzekeringen … papier komt er niet meer aan te pas. Daarnaast beheren we ook onze agenda’s online en we moeten er toch niet aan denken dat we terug zouden moeten naar de dagen van good old pen en papier.

 

wifi

 

Snelheid en betrouwbaarheid

Onze internetverbinding moet aan twee belangrijke eisen voldoen. Zo moet een internetverbinding betrouwbaar zijn en “er niet steeds uitliggen”. Daarnaast moet deze vooral snel zijn. Websites moeten snel op ons scherm verschijnen en ook het up- en downloaden mag niet al teveel tijd in beslag nemen. Met name thuis maken we vooral gebruik van wifi om toegang tot de digitale snelweg te krijgen. We vergen veel van deze wifi. Het is immers maar al te vaak zo dat we met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van deze wifi. Daarnaast is het wifi signaal niet overal even sterk. Hierdoor kan het zijn dat bijvoorbeeld op de zolderkamer je minder tot geen bereik hebt. Dit probleem is gelukkig eenvoudig op te lossen door het plaatsen van een wifi versterker.

 

Waar plaats je een wifi versterker?

Om het optimale uit een wifi versterker te halen is het belangrijk dat je deze op de juiste plek plaatst. Zomaar op een willekeurige plek een wifi versterker neerzetten heeft geen effect of geeft niet het effect wat je ervan verwacht. Het is dan makkelijk om te stellen dat de wifi versterker niet deugt. Dit is echter niet het geval. De juiste plek is die plek waar het oorspronkelijke wifisignaal minder wordt. Vanaf deze plek kan het signaal immers wel wat ondersteuning gebruiken. Deze plek is eenvoudig te vinden met behulp van je mobiele telefoon. Deze heb je dan vanzelfsprekend wel “op wifi” staan. Loop met je mobieltje door het huis en kijk wanneer het signaal zwakker wordt.

 

Versterken en niet versnellen

Veel mensen denken dat een wifi versterker ook voor sneller internet zorgt. Dit is helaas niet het geval. Een wifi versterker zorgt niet voor sneller internet, want hiervoor moet je bij jouw internetprovider zijn. Dit apparaat zorgt er alleen voor dat het wifi signaal wordt versterkt en daardoor ook op plekken bereikbaar is die door alleen de router niet of onvoldoende bereikt worden. Schakel dan ook altijd even met jouw internetprovider indien je van mening bent dat de snelheid onvoldoende is. Een aanpassing van het abonnement en/of een andere router volstaan vaak om dit probleem te tackelen.

 

Kosten en verkrijgbaarheid wifi versterker

Een wifi versterker is doorgaans een heel betaalbaar apparaat. Zo ben je voor een goede en betrouwbare wifi versterker van bijvoorbeeld Netgear of TP link tussen de twintig en veertig euro kwijt, afhankelijk van het type. Met betrekking tot de wifi versterker behoren Netgear en TP Link overigens tot de betere merken. De installatie van dit apparaat vergt geen hogere wiskunde en daarmee is het een apparaat dat geschikt is voor iedereen. En in het geval jij jezelf niet technisch of handig genoeg vindt, dan is er altijd wel iemand in jouw vrienden- of kennissenkring die dit wel is. Zoals vandaag de dag met vrijwel alles heb je online de meeste keus in wifi versterkers. Los gezien van de keus in merken, modellen en types valt de prijs van deze signaalversterkers online vaak ook nog eens lager uit ten opzichte van de prijs die gerekend wordt in fysieke winkels. En aangezien we tegenwoordig alles zoveel mogelijk online aanschaffen, waarom zouden we dit dan ook niet doen als het gaat om een wifi versterker?

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *