Overal in je huis WiFi

We kunnen gerust stellen dat we vandaag de dag niet meer zonder internet kunnen. Sterker nog, een leven zonder internet is nauwelijks nog voor te stellen. We kopen namelijk niet alleen veel online, we regelen ook al onze zaken online. Bankzaken, belastingaangifte, verzekeringen … papier komt er niet meer aan te pas. Daarnaast beheren we ook onze agenda’s online en we moeten er toch niet aan denken dat we terug zouden moeten naar de dagen van good old pen en papier.

Snelheid en betrouwbaarheid

Onze internetverbinding moet aan twee belangrijke eisen voldoen. Zo moet een internetverbinding betrouwbaar zijn en “er niet steeds uitliggen”. Daarnaast moet deze vooral snel zijn. Websites moeten snel op ons scherm verschijnen en ook het up- en downloaden mag niet al teveel tijd in beslag nemen. Met name thuis maken we vooral gebruik van wifi om toegang tot de digitale snelweg te krijgen. We vergen veel van deze wifi. Het is immers maar al te vaak zo dat we met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van deze wifi. Daarnaast is het wifi signaal niet overal even sterk. Hierdoor zal je bijvoorbeeld storing kunnen krijgen aan je smarthome systeem. Dit probleem is gelukkig eenvoudig op te lossen door het plaatsen van een wifi versterker.

 

Waar plaats je een wifi versterker?

Om het optimale uit een wifi versterker te halen is het belangrijk dat je deze op de juiste plek plaatst. Zomaar op een willekeurige plek een wifi versterker neerzetten heeft geen effect of geeft niet het effect wat je ervan verwacht. Het is dan makkelijk om te stellen dat de wifi versterker niet deugt. Dit is echter niet het geval. De juiste plek is die plek waar het oorspronkelijke wifisignaal minder wordt. Vanaf deze plek kan het signaal immers wel wat ondersteuning gebruiken. Deze plek is eenvoudig te vinden met behulp van je mobiele telefoon. Deze heb je dan vanzelfsprekend wel “op wifi” staan. Loop met je mobieltje door het huis en kijk wanneer het signaal zwakker wordt.

 

wifi

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *