Teak meubelen onderhouden

Teak meubelen onderhouden

Als u een nieuwe teakhouten tafel heeft gekocht, wilt u die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Het voordeel van teak meubelen is dat teak van zichzelf een beschermende olie bevat. Het is dan ook een iets vettiger hout dan andere houtsoorten, en dat kunt u ook voelen. Mocht er een vlek, kring of kras op uw teak meubelen komen dan zijn er een paar dingen die u kunt doen. Teak is echter erg goed bestand tegen gebruikssporen, en daarom gemakkelijk mooi te houden!

Teak meubelen afboenen

Het is bij een teakhouten tafel niet erg om de vlekken eerst direct aan te pakken met een vochtige doek. Vaak zijn kringen gemakkelijk weg te halen met een poetsdoek, zonder dat het hout beschadigt. Gebruik hiervoor lauw water voor het beste effect! Mocht de vlek of ring toch dieper ingetrokken zijn, dan kunt u ervoor kiezen om een beetje groene zeep te gebruiken. Groene zeep is van nature ook iets vettig, waardoor het niet schadelijk is voor uw tafelblad! Het maakt uw teak meubelen dus niet alleen schoon, maar brengt ook nog een beschermend vetlaagje!

Afschuren van uw teak meubelen

Als er olie of een andere hardnekkige vloeistof in uw teak meubelen is getrokken, kunt u ervoor kiezen om het lichtjes af te schuren. Teak is erg weerbaar, en het schuurwerk zal niet erg opvallen. Gebruik slechts fijnkorrelig schuurpapier om geen zichtbare krassen te maken. Schuur het oppervlak van uw teak meubelen lichtjes tot de vlek minder zichtbaar wordt. Na een tijdje zal uw tafel er weer als nieuw uit komen te zien! U kunt de tafel na het schuren in de olie zetten om het een extraatje mee te geven, maar dat is bij teak niet nodig

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *