Nu we bijna allemaal veel vanuit huis werken en wellicht ook in de toekomst vaak vanuit huis zullen werken, is het voor steeds meer mensen erg interessant om een kantoortje aan huis te maken. Wij hebben daarom hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet voor wanneer jij van plan bent om bij jou aan huis een kantoortje te maken.
Kun je kosten declareren?
Alle kosten die je maakt voor het maken van een kantoortje aan huis kunnen in veel gevallen worden gedeclareerd op een of andere manier. Bewaar daarom alle bonnetjes goed! Wanneer je voor jezelf werk, als bijvoorbeeld ZZP’er, dan kun je dit als zakelijke kosten opgeven. En dan hebben we het over alle kosten die jij moet maken voor de thuiswerkplek. Lees hier ook welke zakelijke kosten je als ZZP’er allemaal kunt rekenen.
Maar wanneer je voor een bedrijf werkt dan is het ook slim om het even met je baas te overleggen, om te zien of hier regelingen voor zijn. Misschien is er zelfs al wel een regeling binnen het bedrijf om mensen te helpen met de thuiswerkplek.
En of je nou voor jezelf of voor een baas werkt. Wanneer je aan het einde van het jaar de inkomstenbelasting invult dan kun je verschillende kosten van je kantoor aan huis fiscaal aftrekken van de belasting. Hierdoor betaal je wellicht weer minder inkomstenbelasting aan het einde van het jaar of krijg je geld terug!
Kies voor spullen voor de lange termijn
Bij het aanschaffen van de spullen proberen veel mensen nog net wat geld te besparen. Maar als het gaat om bijvoorbeeld een bureaustoel dan is het verstandig om aan de lange termijn te denken. Vergeet niet hoeveel uur je er waarschijnlijk gebruik van gaat maken. Het loont zich dan om voor een goede stoel te gaan, wat ook weer beter is voor je rug. Hetzelfde geldt voor een bureautafel. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een sta bureau te kopen, die met een knopje verstelbaar is. Zo kun je op een hele makkelijke manier verschuiven van zittend werken naar staand werken.
Om er helemaal een mooie werkplaats van te maken in je huis kun je ook een mooie scheidingswand van glas laten maken. Zo heb je de werkplek echt afgeschermd, maar is het ook niet helemaal een compleet afgeschermde ruimte, omdat je gebruik maakt van glas in je woning.