Tips van een vakman, aanschaf cv-ketel

Toe aan een nieuwe verwarming of warmwatervoorziening? Een cv-ketel koop je niet elke dag. Maar het is wel belangrijk om de goede cv-ketel te kiezen. Wij hebben de beste tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel verzameld bij de beste vakmannen. Zij weten immers het meeste van het vak!

Waarom kiezen voor de vakman?

Een cv-ketel is geen makkelijk apparaat. Er zijn veel onderdelen die makkelijk verkeert geïnstalleerd kunnen worden. Laat het vervangen van een cv-ketel daarom altijd over aan een echt vakman. Je wilt niet opeens zonder warm-water en verwarming komen te staan. Je gebruikt het dagelijks en komt er pas achter hoe vervelend het is om zonder te leven, als je cv-ketel het niet meer doet. Ook het onderhoud van een cv-ketel is belangrijk. Zo houdt je de keten in top conditie, en gaat hij veel langer mee. Een vakman kan je voorzien van deskundig advies. Alleen als een cv-ketel door een gediplomeerde klusjesman is geïnstalleerd geven fabrikanten garantie op je nieuwe cv-ketel.

Cv-ketel huren of kopen?

Naast het kopen van een cv-ketel kun je tegenwoordig ook cv-ketels huren. Dit is de oplossing als je het niet breed hebt, maar wel echt een nieuwe nodig hebt. Je betaald per maand een vast laag bedrag, zodat je het geld niet in één keer hoeft op te hoesten. Het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel kan namelijk een behoorlijke investering zijn. In dit maandbedrag zitten de kosten voor storingsservice, onderhoud en eventuele reparaties inbegrepen. Je wordt dus compleet ontzorg. Echter wordt je geen eigenaar van het toestel. Met huren ben je uiteindelijk iets duurder uit dan als je de cv-ketel direct zou kopen.

Is het merk van de cv-ketel belangrijk?

De duurste cv-ketels hoeven zeker niet de beste cv-ketels te zijn. Het gaat erom dat de ketel goed bij je woonsituatie past. Nu zijn er natuurlijk vele verschillende merken te verkrijgen. Als je kiest voor een cv-ketel van een A-merk, zoals Nefit, dan kies je voor jarenlange expertise en kwaliteit. Veel cv-ketels komen van Nederlandse bodem en zijn een ‘Oer Hollands’ product.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *