Tips voor een fijne verbouwing

Het is eindelijk zo ver, je gaat je huis verbouwen. Na lang te hebben gespaard en nagedacht over hoe het moet worden, wordt alles in werking gezet. Maar onderschat het niet: een verbouwing is vaak enorm stressvol en kost veel tijd en geld. We hebben daarom tips voor je om je verbouwing goed te laten verlopen.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Zorg voordat de verbouwing van start gaat dat je alles op orde hebt. Breng in kaart wat je precies wil en of dit mogelijk is. Kijk ook naar hoelang dit gaat duren en houd hierbij altijd rekening met uitloop. Er is namelijk altijd uitloop bij een verbouwing. Zorg ervoor dat je alle financi├źn op orde hebt. Heb altijd een reserve voor extra kosten, want ook deze gaan er sowieso zijn bij een verbouwing. Houd er rekening mee dat dingen waarschijnlijk niet zo gaan zoals je verwacht van tevoren. Laat je adviseren over vergunningen en regelgeving, dit is namelijk erg complex en je wil geen dingen doen die niet mogen. Schakel daarom altijd deskundigen in als je gaat verbouwen.

Investeer in duurzaamheid
Je hoort steeds vaker dat niet alleen bedrijven maar ook particulieren investeren in duurzaamheid. Dit heeft twee goede redenen. De eerste reden is dat het uiteraard beter is voor de planeet. De opwarming van de aarde wordt een steeds groter probleem. Steeds meer mensen realiseren zich dit. De tweede reden is dat het enorm veel scheelt in je portemonnee op de lange termijn. De aanschaf van duurzame middelen is prijzig, maar door onder andere de lagere energierekening ga je dit er zeker uithalen. Voorbeelden van duurzame investeringen zijn zonnepanelen en LED verlichting of hardhouten houten kozijnen. Vergeet ook niet om je huis goed te laten isoleren.

Ga niet voor het goedkoopst
Het is verleidelijk om voor de goedkoopste opties te gaan. Dit is zeker verstandig als het gaat om sommige spullen en materialen. Maar kwaliteit staat voorop bij een verbouwing. Je gaat iets verbouwen waar je nog lange tijd mee moet kunnen doen en waar je blij mee moet blijven. Kies daarom altijd voor de beste kwaliteit. Dit geldt ook voor de mensen met wie je samenwerkt. Ga voor de beste partijen en fijnste mensen om mee samen te werken. Dit is veel meer waard dan een goedkopere rekening, omdat je veel tijd met elkaar gaat doorbrengen.

Author: admin

Share This Post On

2 Comments

  1. Ik onderschrijf deze handige tips voor verbouwing volledig. Het is wel altijd heel verstandig om tijdens een uitgebreide verbouwing tijd uit te trekken om de vinger aan de pols van de werkzaamheden te houden. Je bent de bouwheer en je mag best als dusdanig optreden. Dan is je verbouwingsproject ook binnen de afgesproken termijn het het gestelde budget klaar.

    Post a Reply
  2. Bedankt voor deze tips, wij zijn ook druk aan het verbouwen en leggen momenteel de elektriciteit aan. We gebruiken veiligheidshaspels en ondanks dat het een rommeltje is binnen is het fijn werken. We proberen inderdaad op kwaliteit te letten en niet te gaan voor goedkoop en prefab, zodat we lang kunnen genieten van onze werkzaamheden!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *