Een TV beugel: Welke heb ik nodig?

Een TV beugel is een uitkomst voor wie zijn platte televisie niet op een kastje kan of wil zetten, maar toch wil genieten van een lekker avondje TV kijken vanuit elke hoek van de kamer. Met een TV beugel kun je eenvoudig wisselen van plek en tegelijkertijd het beeld van de televisie goed blijven zien. Een absolute must voor in het interieur dus, zo’n TV beugel. Maar welke opties zijn er en waar moet je rekening mee houden?

 

tvbeugel

 

Waar bevestig ik de TV beugel?

Een TV beugel is bij veel mensen bekend als een zwart hulpmiddel dat aan de muur geschroefd zit en in de plaats komt van het traditionele TV kastje. Toen de beeldbuis nog een flinke achterkant had, was het geen optie om de televisie op te hangen. Maar de techniek staat voor niets en tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om de televisie te bevestigen. Bevestiging van de beugel voor de televisie kan op twee manieren. Allereerst is er de muurbeugel, die bij veel mensen wel bekend is. Er wordt een beugel aan de muur bevestigd en de televisie wordt hierin geklikt. Met zo’n TV beugel neemt de televisie nog nauwelijks ruimte in het interieur in. Maar er bestaat ook de mogelijkheid om de TV steun aan het plafond te bevestigen! In plaats van een muurbeugel, kan de plafondbeugel ook uitkomst bieden voor je interieur.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een TV beugel?

Het kopen van een TV steun is op zich geen hogere wiskunde, maar je moet wel even de juiste gegevens bij de hand hebben. De maat van de televisie is natuurlijk van belang bij aanschaf van een TV standaard en ook het gewicht is belangrijk in de zoektocht naar de juiste TV steun. Daarnaast bestaat er nog zoiets als de VESA maat. Alle televisies zijn ingedeeld in standaardmaten en het is bij aanschaf van een TV standaard van belang te weten welke VESA maat er voor jouw apparaat geldt. Het kan gebeuren dat je een televisie hebt die niet binnen een standaardmaat valt. In dat geval is het handig om een VESA adapter aan te schaffen. Deze klikt om de behuizing van de televisie heen en zorgt ervoor dat het geheel alsnog veilig en eenvoudig in een TV beugel is te bevestigen. Naast de cijfers is het design natuurlijk ook een aspect om rekening mee te houden. Het is mogelijk om een TV standaard te kopen die ook de kabels meteen wegwerkt. De juiste kabelgoot zorgt ervoor dat bij gebruik van zowel muurbeugel voor je TV als plafondbeugel toch geen storende snoeren in het zicht zijn.

Welke functies heeft een TV beugel?

Er bestaan feitelijk drie mogelijkheden bij aanschaf van een TV beugel. Zo is er de beugel die strak tegen de muur bevestigd zit, de variant die kantelbaar is en zelfs een muurbeugel voor je TV die zwenkbaar is. Bij de eerste optie zit de televisie strak tegen de wand bevestigd en is er geen beweging meer mogelijk. Bij de kantelbare TV beugel is de televisie ook naar links en rechts te draaien en naar voren te trekken, zodat je ook vanaf een zitplaats meer opzij of wat verder weg nog een goed beeld hebt. Maar de meest flexibele optie bij aanschaf van een TV beugel is de zwenkbare variant. Hierbij is het niet alleen mogelijk de televisie een eindje naar voren te trekken en naar links of rechts te draaien. Bij de zwenkbare TV beugel is het mogelijk de televisie op drie punten te kantelen, te draaien en zelfs om zijn eigen as te laten draaien. Het is vanaf nu dus altijd mogelijk om te genieten van je favoriete series vanaf elke hoek van de kamer.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *