Veilig werken op hoogte

Je verwacht van jouw werknemers dat ze goed werk leveren. Daar betaal je ze ook voor. Andersom mogen jouw mensen verwachten dat jij ze goed materieel en materiaal levert, zodat ze optimaal kunnen presteren. Gaat het bij jouw projecten ook om werken op hoogte? Dan zorg je er uiteraard voor dat jouw werknemers dat veilig kunnen doen. Een schaarlift is daarbij een goede keuze. We geven je even een korte rondleiding in de wereld van de schaarliften.

 

Veilig in de hogere regionen

 

Een schaarlift is de beste keuze als je jouw mensen wil laten werken op hoogte. Je hebt daarbij de keuze tussen elektrische en diesel schaarliften. De naam schaarlift zegt het trouwens al: hij klapt als een schaar in en uit. Natuurlijk kan je een nieuw exemplaar aanschaffen, maar waarom zou je niet een tweedehands schaarlift kopen als die voor jouw werkzaamheden ook prima voldoet?

 

Diesel of elektrische schaarlift kopen

 

Diesel schaarliften worden vooral buiten gebruikt. Het zijn die schaarliften die je ziet staan bij een schilderproject, bijvoorbeeld bij een appartementencomplex. Ook gevelreinigers gebruiken vaak diesel schaarliften. Elektrische schaarliften zijn iets compacter, waardoor je er makkelijker mee kan manoeuvreren in beperktere ruimte. Voor een magazijn of een winkelruimte is een elektrische schaarlift dan ook een prima keuze. Verwacht je hem niet heel veel te gebruiken of heb je een beperkt budget? Dan doe je met een tweedehands schaarlift kopen een uitstekende zet.

 

Werkhoogte

 

Vraag jezelf daarbij ook af waarvoor jij jouw schaarlift het meest gaat gebruiken. En hoeveel mensen moeten er in kunnen plaatsnemen? De platforms verschillen ook nog eens flink in hoogte. Zo zijn er bijvoorbeeld schaarliften waarvan het platform nog geen 6 meter hoog reikt. Maar er zijn ook schaarliften verkrijgbaar die wel 16 meter hoog kunnen komen.

 

De keuze in gebruikte schaarliften is reuze

 

Er is een goede markt in schaarliften, zowel nieuw als gebruikt. Er zijn immers genoeg bedrijven die schaarliften kopen, maar een tijd later toch een andere willen hebben. Je weet immers nooit helemaal zeker van tevoren waar je hem de komende jaren het meest voor gebruikt. Dus wordt er ook regelmatig ingeruild: een tweedehands schaarlift kopen was nog nooit zo makkelijk.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *