Verzeker een begrafenis naar wens met een uitvaartverzekering

De essentie van het afsluiten van een uitvaartverzekering

Misschien sta je er nog lang niet bij stil maar het is zeker aan te raden om alvast na te denken over een uitvaartverzekering. Hierbij ben je levenslang gedekt tegen kosten van een begrafenis of crematie. Aan een uitvaart hangt een prijskaartje en is niet goedkoop. De kosten variƫren meestal tussen de 6000 en 11.000 euro. Nabestaanden kunnen de uitvaart niet altijd zelf betalen en daarom is het van belang dat alle kosten van een onbezorgde uitvaart door een verzekering worden gedekt. Na overlijden wordt een bedrag uitgekeerd of de uitvaart wordt door de verzekeraar geregeld. Jong en oud, voor iedereen is het aan te raden over een begrafenisverzekering te beschikken. Je kunt een uitvaartverzekering vergelijken, onder andere de Monuta uitvaartverzekering.

Welke maatschappijen bieden een uitvaartverzekering?

Monuta uitvaartverzekering is een goede en hoog kwalitatieve verzekeraar die uitvaarten geheel in natura verzorgd. Hierbij keert de verzekeraar een geheel verzorgde uitvaart of crematie uit met alle benodigde basiselementen die erbij horen. De Monuta uitvaartverzekering heeft een speciale uitvaart verzorger die de nabestaanden hiermee helpt. Ook DELA biedt uitvaartverzekeringen. Zij bieden zowel de kapitaalverzekering als combinatie natura kapitaalverzekering aan. Het verzekerde bedrag wordt dan gedeeltelijk na overlijden uitgekeerd samen met een verzorgde begrafenis. Ook Yarden biedt uitvaartverzekeringen. Deze grote maatschappij biedt naast een kapitaal en combinatieverzekering ook een sommenverzekering waarbij diensten gerelateerd aan uitvaart worden vergoed. ASR verzekeringen biedt Ardanta uitvaartverzekeringen. Hierbij kun je kiezen uit kapitaal, sommen of natura uitvaartverzekering.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een begrafenisverzekering?

De grote zekerheid is een voordeel. Jouw begrafenis wordt geheel geregeld en hierdoor hoeven nabestaanden niet in de stress te zitten. Het bedrag waarvoor je bent verzekerd krijg je ook in zijn geheel uitgekeerd. Nadeel is dat sommige verzekeraars een standaard begrafenis verzorgen zonder eventuele extra’s en uitbreidingen. Deze kosten zijn dan voor de nabestaanden. Ook kiezen zij de begrafenis ondernemer en kunnen mensen met een terminale ziekte of mensen op hoge leeftijd worden geweigerd omdat risico op overlijden hoger is op korte termijn.

Verschillen tussen een begrafenis en overlijdensrisicoverzekering

Bij een uitvaartverzekering is de verzekerde levenslang verzekerd en keert de verzekeraar na overlijden altijd uit. Bij een overlijdensrisicoverzekering is er een overeengekomen looptijd. De verzekeraar keert alleen uit als de verzekerde tijdens de looptijd dus voor de einddatum komt te overlijden. Indien men daarna overlijdt wordt niks uitgekeerd. Deze verzekering is voor mensen met ernstige ziektes of voor mensen op hoge bejaarde leeftijd waarvan duidelijk is dat ze snel komen te overlijden.

Drie beste tips bij het afsluiten van een begrafenis verzekering

Van belang is dat je de polisvoorwaarden goed doorleest. Hierin staat precies hoe en waarvoor je bent verzekerd. Daarnaast is het van belang om niet te lang te wachten met afsluiten omdat overlijden niet altijd is te voorspellen. Vanaf 18 jaar mag men een uitvaartverzekering afsluiten. Tot slot is een uitvaartverzekering vergelijken belangrijk zodat je kunt zien welke uitvaartverzekering het beste bij je past.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *