Voor welke badkamerkraan moet je gaan?

Het lijkt misschien maar iets kleins, maar stiekem komt er best veel kijken bij het uitkiezen van een badkamerkraan. Welk materiaal wil je? Welke kleur en voor welke stijl ga je? Ook op technisch gebied zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste badkamers hebben drie verschillende kranen. Deze drie kranen zijn een wastafelkraan, een (thermostaat)kraan voor je douche en een (thermostaat)kraan voor je bad. Hierna ben je nog niet klaar. Zo kun je bij alle drie de kranen kiezen voor opbouwkranen of inbouwkranen én voor kranen met hoge uitloop en lage uitloop. Alle kranen komen voorbij in deze blog.

Opbouwkraan of inbouwkraan

De keuze die je het beste als eerste kunt maken is of je een opbouwkraan of inbouwkraan wilt. Jouw smaak en wat je praktisch vindt spelen hier een rol in. Als je ervoor kiest om de kraan in te laten bouwen, krijgt je badkamer een luxe uitstraling. Een inbouwkraan wordt vaak geplaatst bij mensen die kiezen voor een badkamermeubel op maat, alles ziet er dan heel mooi en luxe uit. De techniek is namelijk helemaal weggewerkt in de muur. Je ziet alleen de waskom en de kraan, dit geeft een rustig beeld en het design komt goed tot zijn recht. Wil je liever niet je muur openbreken? Dan kun je de kraan ook opbouwen. Een opbouwkraan plaats je eenvoudig tegen de wand of op je wastafel. Ook zijn opbouwkranen wat goedkoper.

Kleur of chroom?

Als je aan het kijken bent naar badkamerkranen, kijk je ook naar kleur en materiaal. Laten we met de verschillende kleuren beginnen. Chromen kranen zijn heel erg tijdloos. Je zit hier dus wel goed mee, maar misschien wil je wel iets uniekers. Dan zou je kunnen gaan voor een gekleurde kraan: koper, mat wit, brons, goud of zwart bijvoorbeeld. Dan het materiaal van de kraan. De keuze in chromen badkamerkranen is groot; je kunt het zo gek niet verzinnen, of ze hebben er wel een design van. Maar er zijn ook kranen van roestvrij staal. Daarmee creëer je een wat stoerdere look in de badkamer.

De techniek

Dan het technische aspect. Overweeg zeker om een thermostaatkraan voor je bad of douche te nemen. Die zorgt voor extra veiligheid en comfort. Bij een thermostaatkraan heeft het water namelijk een constante temperatuur. Je krijgt dus niet onverwachts koud of warm water meer uit de kraan of tijdens het douchen. Bij sommige kranen wordt niet alleen het water heel erg heet, maar ook de buitenkant van de kraan zelf. Ook dit voorkom je eenvoudig door voor een thermostaatkraan te kiezen.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *