Voordelen van werken met een rolsteiger

Heb je binnenkort wat klusjes op hoogte? Het is dan wel zo fijn om deze klusjes op een veilige en gemakkelijke manier uit te kunnen voeren. Een rolsteiger kopen kan hierin al aan bijdragen. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een rolsteiger.

Efficiënt werken op hoogte

Het opbouwen van een rolsteiger kost natuurlijk wat meer tijd dan wanneer je een simpele ladder pakt. Wanneer je echter een ochtend moet uittrekken voor een klus dan is het veel interessanter om een rolsteiger te pakken. Een rolsteiger kun je namelijk gemakkelijk verplaatsen met bijbehorende wielen terwijl je al het benodigde gereedschap op zijn plek kan laten liggen. Vooral wanneer je met twee personen kunt werken is een klus zo afgerond.

Veilig werken met een rolsteiger

Efficiënt werken is leuk, maar veilig werken is natuurlijk het allerbelangrijkste. Ook dat kan met een rolsteiger. Door het volgen van de juiste opbouwmethode staat de rolsteiger stevig en kun je ook tijdens het opbouwen niet snel meer een ongeluk overkomen. Zo moet er tegenwoordig altijd randbeveiliging aanwezig zijn rond de heupen zodat er niet zomaar van de rolsteiger kan worden afgevallen. Uiteraard kan er ook niet met teveel mensen op het rolsteiger worden gewerkt, dit gaat namelijk ten koste van de stabiliteit.

Rolsteiger aanschaffen voor thuis?

Het komt ook steeds vaker voor dat men een rolsteiger voor thuis aanschaft. Dit niet altijd alleen, maar soms ook samen met de buren zodat de kosten van de investering kan worden gedrukt. Op deze manier kunnen beide of misschien meerdere huishoudens gebruik maken van de rolsteiger. Het inhuren van de glazenwasser voor de bovenste ramen en eventueel het schoonmaken van de rolluiken is dan ook direct verleden de tijd. Dit kun je nu allemaal zelf gaan doen. Waardoor dit een investering is die vooral op de lange termijn zeer gunstig is.

Informatie over steigers?

Naast een rolsteiger zijn er natuurlijk meerdere soorten steigers. Wil je meer weten over de verschillende soorten en hoe zet het beste ingezet kunnen worden? Neem dan eens een kijkje op een bouwblog.

 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *