Waarom is de Prusa i3 MK3 beter dan de concurrentie?

We durven te stellen dat de Prusa 3d printer één van de beste in zijn soort is. Het is een betere versie van de MK3, die al razend populair was vanwege de hoge kwaliteit.

 

Maar, waarom is de Prusa i3 MK3 3d printer dan zoveel beter dan de concurrentie? Daar zijn enkele factoren bepalend voor. Wij hebben de belangrijkste factoren in dit artikel uitgelicht.

 

OpenSource

Alle onderdelen van de Prusa i3 MK3 zijn Open Source. Dat wil zeggen dat men elkaar kan helpen en men van elkaar kan leren. Dit alles maakt deel uit van het zogeheten RepRap-project. Hierdoor sta je er nooit alleen voor; je kan profiteren van de kennis van andere gebruikers van dezelfde 3d printer.

 

Budget & features

Daarnaast is het prijskaartje van de i3 MK3 ook behoorlijk interessant. Je kan al vanaf €775,00 deze 3d printer aanschaffen; de concurrentie is vaak ietwat duurder. Note; hierbij moet je wel nog zelf de 3d printer in elkaar zetten en installeren.

 

Daarnaast heeft de Prusa i3 MK3 unieke features. Dat uit zich met name in het gebruik van slimme sensoren. Deze sensoren zorgen er bijvoorbeeld voor dat de printer niet oververhit kan raken en dat er een melding komt indien het filament op is.

 

Maar, dat is zeker niet alles. Het bealngrijkste voordeel van deze 3d printer is het gebruiksgemak. Dat ligt in feite in het verlengde van bovengenoemd voordeel met betrekking tot het OpenSource. Het is bijvoorbeeld ook gemakkelijk om deze 3d printer te finetunen, zodat er nóg betere of specifiekere resultaten behaald kunnen worden.

 

Het is niet voor niks dat de Prusa 3d printers al meerdere keren uitgeroepen zijn tot beste 3d printer van het jaar. Het draait hierbij puur om de nagenoeg perfecte prijs-prestatieverhouding en het bijbehorende gebruiksgemak.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *