Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Bent u op zoek naar een krachtige laptop voor een lagere prijs?

Een goede laptop is voor veel mensen van groot belang tegenwoordig. Op school, maar ook op het werk, kan een laptop van levensbelang zijn, zeker nu steeds meer bedrijven en onderwijsinstanties een laptop eisen om mee te kunnen doen. Een nieuwe laptop is echter erg duur. Hoe kunt u een betaalbare laptop krijgen die toch voldoet aan uw eisen?

Een refurbished laptop, dat is de oplossing!

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop heeft twee kenmerken; hij is al eerder gebruikt, en hij is grondig gereinigd, gecontroleerd op schade en waar nodig gerepareerd, voor hij weer de winkel in gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Ook is het verwijderen van de data op de harde schijf van een tweedehands laptop eigenlijk niet genoeg. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Een goede refurbished laptop of computer komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, opdat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Voordelen van een refurbished laptop

Een refurbished laptop heeft een aantal voordelen die een nieuwe laptop of een tweedehands laptop niet heeft.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke mankementen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Het fijne aan deze controles is dat ondanks dat de laptop al gebruikt is door de vorige eigenaar, u alsnog niet bang hoeft te zijn dat er is mankeert aan de laptop. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. Als u de laptop dan heeft gekocht zonder verzekering of garantie bij de verkoper, kunt u helaas geen beroep doen op hun service. Een kapotte tweedehands laptop laten repareren door een computer reparatie winkel, dat kan dan nog wel eens flink duur uitvallen.

Draagt bij aan het milieu

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. In plaats van dat u een nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Een duurzame laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Door een refurbished laptop te kopen helpt u dus mee aan een schonere wereld, terwijl het ook u nog eens geld bespaart!

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *