Wat zijn AGV’s?

Misschien heb je er wel eens van gehoord AGV, dat staat voor automatic guided vehicle. Dan moet je niet denken aan de nieuwe Tesla auto’s. Nee je moet dan denken aan hoe het intern transport in grote (overslag) bedrijven wordt geregeld. Het grote voordeel van geautomatiseerd transport is dat er nagenoeg geen loonkosten aan verbonden zijn en het de veiligheid verhoogt. Het nadeel is de hogere(re) aanschafkosten en onderhoud.

Bij AGV’s moet je denken aan een elektrowagen die volledig automatisch door het magazijn rijdt. Deze distribueren allerlei goederen op een veilige manier door het magazijn, productie en distributie omgevingen.

Elektrotransport wordt ook steeds goedkoper, dit komt vooral omdat het magazijnbeheer relatief goedkoper wordt. Ook doordat verschillende componenten tegenwoordig stukken goedkoper zijn. Hier moet je denken aan navigatiesoft en –hardware, industriele computers etc. Ook zijn zijn AGV vele malen geavanceerder als 10 jaar geleden, dit uit zicht door een flexibele verkeersregeling. Doordat je erg gemakkelijk softwarematig alle paden aan kan passen, je ziet dus niet vast aan ee bepaad stramien.

Je ziet AGV’s vooral terug in toepassingsgebieden waar vooral met zwaardere producten wordt gewerkt. Hier moet je vooral denken aan papier, productieomgevingen of de automotive branche. Ook waar zware, kostebare goederen worden getransporteerd bied een AGV de uitkomst. Dit omdat de foutmarge van een AGV veel kleiner is wat zich uit tot veel lager risico op beschadeging van het product.

E429[1]

 

 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *