Winterbanden, welke heb ik nodig?

Wil je een goede keuze maken betreffende je winterbanden dan is het van belang om originele winterbande en velgen aan te schaffen. Het is sowieso slim om winterbanden te hebben. Je bent altijd afhankelijk van de grip van de kleine raakvlakken met de weg en het is wel handig dat je goede banden onder je auto hebt. Al met temperaturen onder de 7 graden en lage temperaturen worden winterbanden geadviseerd dus niet alleen met sneeuw en ijzel wat nog weleens gedacht wordt.

Kant en klare originele winterbandensets

Het wordt aangeraden om kant en klare sets met velgen aan te schaffen. De monteur heeft minder tijd nodig bij de montage en demontage van de wielen en daardoor is de omwisseling goedkoper. De velgen van zomerbanden slijten zo minder snel. Bij winterbanden zijn stalen velgen een beter alternatief, omdat die beter bestand zijn tegen pekel. Het telkens monteren en demonteren van de velgen is niet echt bevorderlijk voor de stevigheid van de band. Hieruit kunnen we concluderen dat het slimmer is om winterbanden inclusief velgen te nemen. Genoeg over de velgen.

Originele winterbanden boven replica

Zoals al eerder vermeld worden bmw winterbanden aangeraden en dienen deze de voorkeur boven de replica-sets. Waarom? Het is namelijk zo dat de originele beter aansluiten op je auto. Vergelijk het maar met de opzetborstels van je tandenborstel, de namaak met de originele. De namaakborstels zijn van beduidend mindere kwaliteit en minder veilig. Zo ook met de banden. Bovendien sluiten de wielen beter aan, is dat ze naast de kwaliteit, er mooier uitzien en een hogere restwaarde hebben. De ET waarde, geeft bij mij trouwens een andere associatie, is onder andere onderdeel van de offsets sluit precies aan op jouw auto. Dat zorgt voor een hoger rijcomfort en een veilig gevoel wat wel zo prettig is in de soms bizarre weersomstandigheden. Vooral als je naar wintersportgebieden afreist, waar overigens vaak winterbanden verplicht zijn, wil je geen ellende onderweg en zijn de originele winterbanden de beste keuze.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *