Zorg goed voor je huid: neem een bubbelbad

Hoe heerlijk was het ook alweer om in een bubbelbad vol met wit badschuim te zitten? Als kind deed je het vaak, maar als volwassenen is het nog steeds even fijn. Zonder badschuim baden is ook eigenlijk maar saai. Al je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je in je eigen bubbelbad zit te genieten. Maar wist je dat baden in badschuim ook hartstikke goed voor je huid kan zijn? Lees in dit artikel alle handige tips!

 

De geschiedenis van badschuim

Badschuim werd honderd jaar geleden populair. Vloeibare zeep werd toegevoegd met water, waardoor er schuim tot stand kwam. Zeep is een stof dat zich graag tussen water en lucht beweegt. De vette kant van de zeep blijf op het wateroppervlak, terwijl de andere kant juist in het water opgaat. Als je het mengsel goed mixt, ontstaan er zeepbellen, die samengekomen schuim worden.

 

Ontspanning of verzorging in het bubbelbad?

Als je wilt ontspannen in het bubbelbad, moet je de temperatuur van het water even heet zetten als dat je lichaamstemperatuur is. Dus tussen de 36 en 38 graden is perfect. Bij 30 graden krijg je een verfrissend bad. Als je last hebt van een droge huid, moet je niet te vaak badschuim gebruiken. Je kunt dan beter olie in het bad doen. Ook dit kan je gemakkelijk zelf maken.

 

Een saillant detail van badschuim is dat het het water langer warm houdt. Dit komt omdat het schuim op het wateroppervlak ligt. Hierdoor houdt het de warmte in het water. Toch moet je niet te lang in bad blijven zitten. Een kwartier of maximaal twintig minuten is voldoende. Anders kan je bloedcirculatie overbelast raken.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *