Zoveel soorten frezen

Bij het maken van verschillende houten of kunststoffen voorwerpen zoals bijvoorbeeld een houten kast, kan er gebruik gemaakt worden door frezen. Dit is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van roterend gereedschap.

getimage

Hieronder heb ik verschillende frezen en de werkzaamheden gezet:

  • Schrobfrees: Deze frezen zijn zeer geschikt voor de zwaardere freesbewerkingen die met grote afname uitgevoerd worden.
  • Zwaluwstaartfrees: Deze frezen zijn uitermate geschikt voor de meest nauwkeurige en sterkste verbindingen. Deze frezen zijn uitstekend voor alle houtsoorten.
  • Slotkastfrees: Dit is de frees die gebruikt wordt om te zorgen dat u de perfecte frees in uw deur hebt zitten voor uw slot. Het is belangrijk om deze frees te gebruiken voor het beste en zuiverste resultaat.
  • sponningfrees: Deze frezen worden het meeste toegepast in de meubelbouw, hij kan gebruikt worden op veel verschillende houtsoorten en zorgt voor een mooie en gladde frees.

Hier boven ziet u een aantal frezen en waar die frezen voor worden gebruikt, maar er zijn nog veel meer frezen die u kunt gebruiken in bijvoorbeeld de metaalbewerking of houtbewerking. Natuurlijk zit er een verschil tussen deze twee soorten bewerking en dus ook tussen de soorten frezen die hiervoor gebruikt moeten worden. Metaalbewerking heeft namelijk sterkere frezen nodig dan houtbewerking.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *